1 » Polityka prywatności2

Kategorie

Kontakt

  • arenameblowa.pl
  • E-mail:info@arenameblowa.pl
  • Telefon32 285 82 60
    509 800 885
  • Godziny działania sklepupon - pt 9.00 - 17.00 w soboty dyżur tel. 509 800 885

Meble na raty

Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚĆI

 

Ochrona danych osobowych stoi na szczególnym miejscu w funkcjonowaniu naszego sklepu internetowego. Respektujemy warunki przechowywania i wykorzystywania Twoich danych zgodnie z  Ustawą z 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. 2002 nr 144 poz. 1204 ze zm.).

 

Administratorem Twoich danych osobowych w rozumieniu Ustawy z dnia 29.08.1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 ze zm.) dalej „u.o.d.o.”, jest firma Meblopol Sp.  z o.o., prowadząca działalność gospodarczą w Tarnowskich Górach przy ul. Krakowskiej 10, NIP 645 254 56 52, REGON 363666901.

 

Dane osobowe zbierane w naszym sklepie mają jedynie umożliwić kontakt z klientem oraz pozwolić na sprawną realizację zamówienia.

 

Aby zamówienie zostało przyjęte niezbędne są:

- imię i nazwisko klienta

- adres dostawy, korespondencyjny oraz adres do faktury jeśli są one różne

- nr telefonu

- adres poczty elektronicznej

 

Administrator przetwarza dane osobowe osoby, której dane dotyczą, następujących celach:

- zawarcie umowy i jej prawidłowa realizacja,

- cele marketingowe w zakresie dozwolonym przepisami prawa,

wysyłanie informacji handlowej w rozumieniu ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną - w przypadku uzyskania odpowiedniej zgody,

 

Ponadto, ze względu na właściwość usługi i obowiązujące przepisy, Administrator przetwarza następujące dane, niezbędne do prawidłowego świadczenia usług drogą elektroniczną oraz zawarcia i realizacji umowy:

- NIP (w przypadku wystawienia faktury);

- nazwa firmy (w przypadku wystawienia faktury)

 

Podanie danych osobowych jest dobrowolne. Niepodanie danych osobowych lub ich usunięcie na żądanie użytkownika może uniemożliwić korzystanie z usług oferowanych przez Administratora w takim stopniu, w jakim dane są niezbędne do prawidłowego wykonania tych usług.

 

Wszystkie dane osobowe podane przez Użytkownika i gromadzone przez Administratora w ramach oferowanych usług nie są widoczne dla pozostałych Użytkowników.

Nie przechowujemy również danych poufnych jak numery Twoich kart kredytowych czy danych dostępu do Twojego konta bankowego.

 

Dodatkowo nasz system automatycznie gromadzi anonimowe dane dotyczące odwiedzających takie jak: liczba odwiedzin, kraj, przeglądarka, czas wizyty,  Twój adres IP itp. Analizujemy gromadzone dane korzystając z rozwiązania zewnętrznego dostawcy. Dane te będą wykorzystywane w celach statystycznych Narzędzie działa w oparciu o tzw. pliki cookie i nie udostępnia danych umożliwiających identyfikację osoby. Prosimy o zapoznanie się ze szczegółami polityki prywatności Google Analytics.

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celach reklamowych, statystycznych oraz przede wszystkim dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb odbiorców. W przeglądarce istnieje możliwość zmiany ustawień dotyczących zapisu plików cookies.

Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących plików cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia oraz zgodę na ich wykorzystywanie.

 

Administrator, w celu prawidłowej realizacji zamówienia, może udostępnić dane osobowe odbiorcom danych w rozumieniu art. 7 pkt. 6 u.o.d.o., w szczególności firmie kurierskiej lub transportowej w celu dostarczenia przesyłki. W pozostałym zakresie dane osobowe mogą zostać ujawnione w przypadkach przewidzianych przepisami prawa lub w przypadku uzyskania zgody, o której mowa w art. 23 ust. 1 pkt. 1 u.o.d.o.

 

Dane osobowe (imię, nazwisko, adres email) zbierane przez formularze służą wyłącznie do celów kontaktowych.

 

Każdemu przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i prawo do poprawiania, uzupełniania, uaktualnienia, sprostowania oraz żądania usunięcia danych osobowych jej dotyczących. W tym celu należy skontaktować się z Administratorem danych pod adresem info@arenameblowa.pl

 

Mając na względzie Twoje prawa oraz wymogi ustawy o ochronie danych osobowych zobowiązujemy się do zachowania bezpieczeństwa i poufności pozyskanych danych osobowych. Pracownicy mający dostęp do danych naszych klientów zostali odpowiednio przeszkoleni w zakresie ochrony danych osobowych.


Przejdź do strony głównej